Drugi izlet 14. planinarske škole HPD Prenj 1933 Mostar

U sunčanu nedjelju 25.4.2021. uspješno je održan drugi izlet 14. planinarske škole “Diva Grabovica – Žlijeb – Tise”. Učenike novog planinarskog razreda i 3 psa predvodio je veseli Ivan Tica uz suradnju odlično uigranog i profesionalnog tima planinara iz HPD Prenj 1933 i članova SPV Mostar.

Sa svim uputama iz škole i uz savjete iskusnih planinara, prateći korake i prebrojavanje, zaputili smo se laganim tempom, netko uz pomoć štapova, netko uz pomoć razgovora.

Iako je staza većinom bila kroz šumu, svima su nam dobro došla dva izvora pitke vode, a nakon okvirno 2 h stigli smo i do prve stanice- planinarske kuće “Žlijeb” na 1092 mNv. Uz vodu, kavu, sendvič, upisivanje u knjigu planinara, napunili smo baterije i veći dio ekipe je krenuo dalje do planinarske kuće “Tise” na 1380 mNv. Uz još malo preostalog snijega, pročistili smo oči i pluća, odmorili se i krenuli nazad.

Miris hrane nas je jako brzo spustio do planinarske kuće “Žlijeb”. Vodič nas je u grupama poveo do predivnog vidikovca i iskoristili smo vrijeme za druženje i slikanje. Iako smo uz dijeljenje kave, kolača, voća, badema i motivacijskih poruka u planinarskoj kući mogli ostati satima, bilo je vrijeme za povratak kući.

Uz odlično vrijeme, predivnu prirodu i super ljude, spustili smo se brzo i uspješno. Prebrojani i s motivacijskim govorom vodiča da ne odustanemo do idućeg izleta unatoč bolu u mišićima, spremni smo za iduće planinarske izazove.

Polaznici 14. planinarske škole HPD Prenj 1933 Mostar

Tekst: Nevena Pandža