Izlet na Jelinak

Stanica planinarskih vodiča Mostar u suradnji s HPD Prenj 1933. Mostar organizira u subotu 27.04.2024. godine jednodnevni planinarski pohod na planinu Čvrsnicu (vrh Jelinak 1.805 metara n/v ) .

Do mjesta uspona Barzonje dolazi se autobusom iz Mostara preko Š. Brijega, Posušja i Rakitna. Uspon traje otprilike oko 3 sata u jednom smjeru. S vrha Jelinak pruža se predivan pogled na okolne planine Kamešnicu, Tušnicu, Ljubušu, Vran, Čabulju, Biokovo, na Duvanjsko polje a najljepši pogled je na Blidinjsko jezero.
Polazak je u subotu 27.04.2024. godine u 6:00 sati ispred stadiona HŠK Zrinjski, a potrebno je doći 15 minuta ranije. Povratak u Mostar u kasnim popodnevnim satima.

Potrebna oprema: Planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, zaštita od sunca i vjetra i presvlak. Potrebno je ponijeti hranu za jedan dan prema potrebama pojedinca, te minimalno 2 litra vode.

Kotizacija za izlet iznosi 30,00 KM za članove društva a za ostale 40,00 KM. Tura nije tehnički zahtjevna ali se podrazumjeva solidna kondicija i ne preporučuje se građanima koji se prvi put susreću s kamenjarom.

Poslije uspona po dogovoru postoji mogućnost odlaska do skijališta na Risovcu ili do restorana Hajdučke Vrleti. Povratak u Mostar planiran u predvečernjim satima.
Prijave i uplate do srijede 24.04.2024. godine na redovitom sastanku Društva.

Za više informacija nazvati organizatora izleta na broj: 063-343-722 Slavko