Izlet na Vrlosinj 30.5.2021.

Stanica planinarskih vodiča Mostar u sklopu Ljubuški Outdoor festivala (http://ljof.ba/hr/) u nedjelju 30.5.2021. vodi vas na najveći vrh općine Ljubuški Vrlosinj. Vrlosinj sa svojih 954 nmv prema jugu pruža poglede ka dalmatinskim Vrhovima planine Rilić i Sv. Iliji na poluotoku Pelješcu, a prema zapadu se vide obronci Biokova. Prema sjeveru se vide masivi Čvrsnice, Čabulje, Prenja i Veleža, dok se na istoku smjestilo plodno Ljubuško polje. Uspon ide iz sela Greda laganog hoda 1,5 h do vrha.

POLAZAK: U 9:00 sati s parkinga kod vodopada Kravica odakle je osiguran prijevoz do polazne točke. Doći 15 minuta ranije da se krene ne vrijeme.

POVRATAK: U popodnevnim satima na mjesto polaska.

POTREBNA OPREMA: Planinarske cipele, duge hlače, vjetrovka, ruksak, kapa, naočale za sunce, presvlak i ponijeti najmanje 1,5 l vode. Hrana je iz ruksaka.

Prijava na izlet putem maila: ljubuskioutdoor@gmail.com ili u inbox na facebook stranici festivala https://www.facebook.com/ljubuskioutdoor/.
Kontakt osoba za informacije je voditelj izleta Zvonimir (063/822-055).

Napomena:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Stanica planinarskih vodiča Mostar zadržava pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze i/ili slabog interesa. Vodiči tijekom izleta zadržavaju pravo izmjene programa, plana izleta prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama!