Izlet za građanstvo na Zavelim

Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa sa Hrvatskim planinarskim društvom „Prenj 1933“ Mostar, organizira izlet za građanstvo na Zavelim, najviši vrh Kolakovac 1347 mnv.

Zavelim je planina između Posušja, Roškog polja i Aržana. Ujedno je granica između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se prostire pograničnim područjem općina Posušje i Tomislavgrad. Sjeverna strana Zavelima bogata je gustom bukovom šumom i mnogobrojnim izvorima pitke vode (mjesna predaja kaže da ih je čak 77).Na najviši vrh Kolakovac polazi se od izvora Močila 905 mnv, dobro uređenom stazom. S Kolakovca se prema jugu pruža pogled na najviše dalmatinske vrhove među kojima pažnju plijeni sv. Jure, (za čistog vremena vidi se i more), dok od sjevera dominiraju Kamešnica, Tušnica i Cincar. Fenomenalan je vidik na Buško jezero. Uživat ćemo na čistom zraku, buđenju prirode, osjetiti vjetar sa Dinare, napiti se odlične vode sa izvora….
Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši. Svi ste dobro došli!

POLAZAK: nedjelja 27.03.2022. godine u 7 sati, ispred stadiona HŠK Zrinjski.
POVRATAK: u predvečernjim satima istog dana.
POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, višeslojna odjeća, ruksak, planinarski štapovi, kapa, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (neku voćku i čokoladicu) i bocu za 1l vode (na izvoru se može natočiti).
Cijena izleta je 30 KM za članove planinarskih društava, a 40 KM za ostale, uključuje organizaciju izleta, prevoz i vođenje.
Prijave i informacije voditelju izleta Draganu na broj 063/312-583 (Viber, WhatsApp).
Uplata akontacije od 30 KM na sastanku društva HPD Prenj 1933 Mostar (u prostorijama HGSS-a) kod Mostarke, srijedom u 20:00 sati .

NAPOMENA:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama, zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze.