Dani Vranice 2021


UP Raduša će i ove godine biti domaćin na Danima Vranice 2021. Ljubo Barnjak, koji će biti održani od 19.6 do 20.6.2021. godine. Središnji program će se odvijati kod planinarskog doma Radovina. Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa HPD Prenj 1933 Mostar, za svoje članove organizira odlazak na Dane Vranice.

Datum: 19.6.2021. (subota) / 20.6.2021. (nedjelja)

Polazak: 06:00 h Stadion Zrinjskog – doći 15-ak minuta ranije, kako bi krenuli na vrijeme.

Povratak: U nedjelju kasno navečer.

Hrana i piće: Iz ruksaka izuzev kuhanog ručka u nedjelju. Možemo se dogovoriti da kupimo mesa za roštilj možda i malo pića, jer imamo prenosivi frižider, pa da imamo u subotu kad se vratimo sa ture. Ponesite i novce gore će se moći piti i jesti po prigodnim cijenama.

Prijevoz: Kombi društva (8 mjesta bez vozača), ovisno o broju prijavljenih, dodatno osobni automobili (poželjno i preporuka terenci ili auta sa visokim dnom, ako neko ima takav auto, molim neka kaže prilikom prijave). Opcija – može se osobnim autom do sela Ždrimci i odatle prošetati do planinarskog doma, kao što je to u zvaničnom programu. To je nekih 15 km.

Važna napomena: Prema informacijama od našeg domaćina (Mate Perića Predsjednika UP Raduša) do planinarskog doma Raduša moguće je doći, a i dolaze i sa običnim osobnim autima, uz poseban oprez u srednjem dijelu, nema velikog kamenja ali put je utrt od kamiona, pa se mora voditi računa da se dno auta ne ošteti. Svako vozi na vlastitu odgovornost.

Planinarska oprema: Garderoba prilagođena meteo uvjetima na dan izleta, ruksak, gojzerice, prva pomoć, čeona lampa, zaštita od sunca, vreća za spavanje, presvlak, šator (za one koji misle spavati u šatoru), 2 litra vode, te dodatna torba sa presvlakom koju nećete nositi na turu, koja ostaje u kombiju ili spavaonici.

Smještaj: Planinarski dom Radovina rezervirano je 10-ak mjesta i šatori.

Zahtjevnost: Tehnički ne zahtjevno, kondicijski prilagođeno prema željama, za svakog ponešto.

Cijena izleta: 25,00 KM (u cijenu je uključeno smještaj u domu i troškovi puta). Vozači ne plaćaju troškove puta. Oni koji spavaju u šatorima ne plaćaju spavanje.

Prijave i uplata najkasnije do srijede 16.6.2021. na sastanku u 20:00 sati.

Vodič: Danijel Sedić, mob. 063/363-607, prijaviti se možete i porukom na Viber sadržaja: ime i prezime – spavam u domu, ili ime i prezime – spavam u šatoru. Svi prijavljeni će biti dodani u Viber grupu “Dani Vranice”. Prednost za smještaj u domu, imaju oni koji se prije prijave.

NAPOMENA:
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, prihvaća ovaj tekst programa, na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, te će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. U slučaju da vodič procjeni kako netko od sudionika ne ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove, te nema potrebnu opremu za obavljanje uspona, vodič zadržava pravo da radi sigurnosti njega samog onemogući dalji uspon. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta ili odgađanja istog u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uvjeti i sl.).