Izlet na Rilić (Sv. Ilija i Sv. Paškal) 9.2.2020.

Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa HPD Prenj 1933 Mostar, organizira izlet za građanstvo na Rilić iznad Gradca (HR) u nedjelju 9.2.2020. god.

Pješački uspon kreće sa magistralnog puta (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu. Penjemo se do groblja sv. Ante iznad Gradca, i odatle kreće naša staza. To je lijepo građeni put koji vodi kroz šumu. Dalje, do prijevoja po serpentinama, vodi ugodna uzidana staza, kojom izlazimo na greben. Sa staze se pružaju fenomenalni vidici na more.

Uspon na vrh Sv. Ilija (773 mnv), koji nalazi se na brdu Grabovici, pruža odlične poglede na greben Rilića, na veliko prostranstvo Biokova, Zagoru, more i Baćinska jezera te na ušće Neretve, na poluotok Pelješac, otoke Korčula, Mljet i Hvar…

Povratak je planiran stazom preko sv. Paškala (715 mnv) na čijem se vrhu nalazi ruševina kapele Sv. Paškala. Nakon toga silazimo i na kraju naravno pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši.
Svi ste dobro došli!

  • POLAZAK: nedjelja 9.2.2020. u 6:30h ispred stadiona Zrinjskog odakle polazi autobus, doći 15-tak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme.
  • POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
  • POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i najmanje 1,5 litar vode. Obvezno ponijeti važeće putne isprave.

Cijena izleta je 25KM za članove planinarskih društava, a 30KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Gradca i nazad, troškove organizacije i vođenja izleta.

Kontakt osoba za prijave i informacije je voditelj izleta Danijel na broj 063/363-607.

Uplata akontacije od 20 KM najdalje do srijede 05.02.2020. godine na sastanku društva HPD Prenj 1933 u prostorijama HGSS-a (Mostarka) u 20:00 sati. U slučaju veće potražnje mjesta prednost za mjesto u busu imaju oni koji su uplatili akontaciju. U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

NAPOMENA:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Stanica planinarskih vodiča Mostar i HPD Prenj 1933 Mostar zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze i/ili slabog interesa. Vodiči tijekom izleta zadržavaju pravo izmjene programa, plana izleta prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama!