Izlet na Mosor 19.1.2020.


Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa HPD Prenj 1933 Mostar, organizira izlet za građanstvo na Mosor. Kako bi potrošili kalorije nakupljene tijekom proslave Božića i Nove godine idemo upoznavati planine uz more, tako da u nedjelju, 19.1.2020., organiziramo izlet na planinu Mosor koja se prostire na prostoru od Omiša do Splita. Izlet je pogodan i za osobe sa jačom kondicijom i za one koji baš i nisu u kondiciji jer ćemo formirati dvije grupe.

Svi zajedno idemo do planinaraskog doma, i tu prva grupa ostaje ljudi sa slabijom kondicijom i oni koji ne vole puno napora, dakle oni će ići samo do Planinarskog doma Umberto Girometta (2,3 km pješačenja po lijepoj stazi s pogledom na Split) koji se nalazi na lokaciji pogodnoj za izletnike koji vole lagane šetnje i boravak u planinskom ambijentu. U domu se može naručiti hrana i piće, pa ko voli neka izvoli. Druga grupa će se nakon kratkog odmora od pl. doma uputiti na Veliki Kabal i Vickov stup (ako nam bude dobro išlo) i vratiti istom stazom do Doma.

  • 05:30 h – polazak ispred stadiona Zrinjskog (doći desetak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme)
  • 08:00 h – dolazak u Sitno Gornje gdje je početak pješačke staze (ako nam bude dobro išlo sa granicama)
  • 16:00 h – plan je da u 16 sati svi budemo u autobusu

U povratku ćemo svratiti popiti kavu negdje kraj mora (to se samo kaže kava) i ispratiti sunce na počinak.

Ponijeti hranu za jedan dan, 2l vode (za one koji misle dalje od doma ), koju čokoladicu ili sušeno voće, kremu za zaštitu od sunca, kapu, naočale, vjetrovku i majicu za preobući se.
Oni koji planiraju pješačiti dalje od doma obavezne su Planinarske cipele (gojzerice) jer je teren stjenovit (grbav).

Obavezno ponijeti važeće putne isprave (putovnicu / pasoš)!

Cijena izleta je 30KM za članove društva i 35KM za ostale.

Prijave za izlet, što podrazumijeva uplatu akontacije od 20KM, primaju se do srijede 15.01.2020.

Voditelj izleta je Danijel Sedić (063/363-607).

Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama. Također zadržavaju pravo procjene kondicije i sposobnosti pojedinih sudionika uzleta. Svi sudionici sudjeluju na osobnu odgovornost, te su dužni pridržavati se uputa vodiča.