Sa Baćinskih jezera

Kako opisati izlet na Baćinska jezera u 3 riječi? Vruće, vrućeee i vrućeeeeeee!!

Šalu na stranu, bilo je puno toga vrijednijeg spomena od vrućine. Nas 50ak krenulo je u nedjelju prema Baćinama. Vrijeme idealno za kupanjac ali mi idemo prvo šetati. Prošetali smo nekih 12km po biciklističko-pješačkoj stazi koja se pruža uz sam rub jezera i tek tada shvatili zašto je kraljica Teuta obožavala jezera koja se u narodu i nazivaju “biserima kraljice Teute”.
Nakon lagano iscrpne šetnje (jer… vrućina) slijedi pauza; hrana, kava, piva… svatko se opušta na svoj način ne znajući da nas tek za par minuta čeka ona prava relaksacija – vožnja neretvanskom lađom!! E za ovo se vrijedilo maloprije “pržiti”. Smjestili smo se u 3 lađe i lagano krenuli ploviti. Nitko nije puno pričao, svi smo jednostavno uživali u miru i tišini jer to su Baćine, ostavljaju bez teksta. Jedina mana izleta bila je što je kratko trajao!! Haha. Slijedi povratak u Mostar. Svi smo već pomalo umorni ali i dalje nastavljamo priču u busu jer su se sklopila nova prijateljstva, razmjenjuju se i recepti haha, dojmovi s izleta, fotografije, dogovaraju se sljedeći izleti, zapitkuju se vodiči…
I na kraju (ali zato ne najmanje važno), iako ovo nije bio tipični planinarski izlet, jedno veliko HVALA HPD PRENJ 1933. MOSTAR i Stanici planinarskih vodiča Mostar što pružaju Mostaru i cijeloj Hercegovini ovakve mogućnosti. Samo nastavite!!

~Nikolina Nina Dogan