Radno na stazi “kroz Dragu”

U subotu 9. rujna 2023. godine održana je radna akcija na Stazi kroz Dragu. Vrijedni članovi Stanice planinarskih vodiča Mostar predvođeni načelnikom Bojanom Prkićem uz pomoć članova HPD Prenj 1933. Mostar, radili su na čišćenju gornjeg dijela staze od raslinja koje je bukvalno prekrilo stazu do neprepoznatljivosti. Upotrebljen je sav alat koji je nabavljen uz financijsku pomoć Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, sve u cilju uređivanja i pripremanja staze kako bi bila dostupna i ponuđena čim prije što većem broju rekreativaca, sportaša, planinara i ostalih zaljubljenika u prirodne ljepote. Akcijom je dosta toga urađeno, međutim, još treba uložiti napora i organizirati dodatnih akcija, kako bi se konačno dovela u funkciju u punom profilu. Pozivamo i ovim putem još jednom sve koji žele i mogu pomoći na uključenje u buduće akcije koje će biti blagovremeno oglašene.
U akciji su sudjelovali i dali svoj nesebičan doprinos : Bojan Prkić, Zoran Jurišić, Luka Barić, Slaven Stanić, Ivan Grgić, Antun Markić, Dragan Simić i Dragan Trboglav.
Nakon radne akcije, nastavljeno je druženje uz okrjepu u planinarskoj kući „Miljenko Bošnjak“ na Bogodolu, koje je za sudionike akcije priredilo Hrvatsko planinarsko društvo „Prenj 1933“ Mostar, na čemu im se srdačno zahvaljujemo.