Šetnja uz more 2. dio: Podgora – Tučepi – Makarska

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira u nedjelju 4.2.2024. godine, izlet za građanstvo Šetnja uz more drugi dio. Prošetat ćemo od Čaklje (Podgora), preko Tučepa do Makarske. Šetnjom prolazimo dio obale Jadranskog mora sa vrlo lijepim plažama sa kojih se vide otoci Brač i Hvar sa jedne strane, a sa druge pruža se pogled na gorostasno Biokovo.

Dužina staze je oko 12 km, traje laganim tempom cca. 4 h, nije zahtjevna i prilagođena je svim uzrastima, međutim moramo upozoriti da ima djelimično elemenata planinarskog puta, kratkog prolaska preko stijena, uskog kamenitog puta, te kratkog uspona po makadamskom putu. Dakle nije samo šetnja po popločanoj i ravnoj podlozi. Nakon šetnje ostati će dovoljno slobodnog vremena za boravak i okrjepu u Makarskoj.

Polazak je planiran u nedjelju 4.2.2024. godine u 8:00 sati, ispred stadiona Zrinjskog. Vožnja do Podgore, uz zadržavanja na granici traje cca 2 h. Povratak u Mostar planiran je iz Makarske u poslijepodnevnim (predvečernjim) satima.

Cijena izleta je 30 KM za članove planinarskih društava, a 40 KM za ostale, i uključuje prijevoz do Podgore i nazad iz Makarske, troškove organizacije i vođenja izleta.
Prijava i uplata u dogovoru sa voditeljem izleta (Dragan) na broj 063/312-583 (Viber, WhatsApp), najkasnije do srijede 31.1.2024. godine. Radi ograničenog broja mjesta preporuka je što prije. U slučaju odustajanja od izleta uplata se ne vraća, osim ako se nađe zamjena.

NAPOMENA:
Odjeća i obuća treba biti ležerna, sportska, višeslojna, kapa, rukavice, vjetrovka/jakna, rezervni presvlak. Obzirom da na ovoj dionici u ovo doba godine rade vrlo rijetki ugostiteljski objekti, potrebno je ponijeti bar 1l vode.
Obvezno ponijeti važeće putne isprave!

U slučaju loših vremenskih uvjeta, izlet se prolongira za sljedeću nedjelju 11.2.2024. godine.

HPD Prenj 1933 Mostar i Stanica planinarskih vodiča Mostar, zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama. Također zadržavaju pravo procjene kondicije i sposobnosti pojedinih sudionika izleta. Svi sudionici sudjeluju na osobnu odgovornost, djeca moraju biti u pratnji nekog punoljetnog, i svi su dužni pridržavati se uputa voditelja izleta.