Šetnja uz more od Brela do Makarske 15.12.2019.

Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa HPD Prenj 1933 Mostar, organizira izlet za građanstvo Šetnja uz more od Brela do Makarske 15.12.2019. god. Šetnjom prolazimo dio obale Jadranskog mora sa najljepšim plažama na Jadranu sa jedne strane, a sa druge pruža se pogled na veličanstveno Biokovo. Proći ćemo sva malena mjesta na toj dionici, atraktivnom šetnicom kroz borovu šumu uz samu obalu, maslinike, pješčane i kamenite plaže.

Dužina šetnje je oko 10 km, ide se u jednom smjeru od Brela do samog središta Makarske. Šetnja traje laganim tempom cca. 4 h, nije zahtjevna i prilagođena je svim uzrastima. Nakon šetnje ostat će dovoljno vremena za okrijepu i boravak u Makarskoj.

Polazak je planiran u nedjelju 15.12.2019. u 8:00 h ispred stadiona Zrinjskog. Vožnja do Brela, uz zadržavanja na granici traje cca 2 h. Povratak u Mostar planiran je iz Makarske u poslijepodnevnim (predvečernjim) satima.

Cijena izleta je 25 KM za članove planinarskih društava, a 30 KM za ostale.

Cijena uključuje prijevoz do Brela i nazad iz Makarske, troškove organizacije i vođenja izleta.

Prijava i uplata akontacije od 20 KM najkasnije do 13.12.2019. (petak). U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

Svi koji su zainteresirani za izlet mogu se javiti voditelju izleta na broj 063/312-583 (Dragan).

Stanica planinarskih vodiča Mostar i HPD Prenj 1933 Mostar, zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama. Također, zadržavaju pravo procjene kondicije i sposobnosti pojedinih sudionika izleta. Svi sudionici sudjeluju na osobnu odgovornost, djeca moraju biti u pratnji nekog punoljetnog, i svi su dužni pridržavati se uputa voditelja izleta.

NAPOMENA: Odjeća i obuća treba biti ležerna, sportska, višeslojna, kapa, rukavice, vjetrovka/jakna, rezervni presvlak. Obzirom da na ovoj dionici u ovo doba godine rade vrlo rijetki ugostiteljski objekti, hrana je iz ruksaka, potrebno je ponijeti bar 1l vode. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje smeća po okolišu. Obvezno ponijeti važeće putne isprave!