Šetnja uz more od Brela do Makarske

Vrijeme je darivanja, darujmo sebe i svoje najdraže zdravim korakom u novoj godini.

HPD „Prenj 1933“ Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo „Šetnja uz more od Brela do Makarske“. Šetnjom prolazimo dio obale Jadranskog mora s najljepšim plažama na Jadranu poput Punta Rata s jedne strane, i pogledom na veličanstveno Biokovo s druge strane. Proći ćemo sva malena mjesta na toj dionici, atraktivnom šetnicom kroz borovu šumu uz samu obalu, maslinike, pješčane i kamenite plaže. Dužina šetnje je oko 12 km, ide se u jednom smjeru od Brela do samog središta Makarske. Šetnja traje laganim tempom cca. 4 h, nije zahtjevna i prilagođena je svim uzrastima. Nakon šetnje ostat će dovoljno vremena za okrjepu i boravak u Makarskoj.

Polazak je planiran u nedjelju 8.1.2023. godine u 7:00 h ispred stadiona HŠK Zrinjski. Vožnja autobusom do Brela, uz zadržavanja na granici traje cca 2 h. Povratak u Mostar planiran je iz Makarske istog dana u večernjim satima.
Cijena izleta je 30 KM za članove planinarskih društava, a 40 KM za ostale.
Cijena uključuje prijevoz, troškove organizacije i vođenja izleta.

Prijava i uplata srijedom na sastanku Društva koji se od 20:00 sati održava u zgradi Mostarka – prostorije HGSS, a najkasnije do 3.1.2023. godine (srijeda).

U slučaju odustajanja od izleta uplata se ne vraća, ali se može naći zamjena.

Svi koji su zainteresirani za izlet mogu se javiti voditelju izleta na broj 063/312-583 (Dragan).

Napomena: Odjeća i obuća treba biti ležerna, sportska, višeslojna, kapa, rukavice, vjetrovka/jakna, rezervni presvlak. Obzirom da na ovoj dionici u ovo doba godine rade vrlo rijetki ugostiteljski objekti, hrana je iz vlastitog ruksaka i potrebno je ponijeti bar 1 l vode. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje smeća po okolišu. Obvezno ponijeti važeće putne isprave.

HPD „Prenj 1933“ Mostar i Stanica planinarskih vodiča Mostar zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama, zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja izleta u slučaju loše vremenske prognoze. Također zadržavaju pravo procjene kondicije i sposobnosti pojedinih sudionika izleta. Svi sudionici sudjeluju na osobnu odgovornost, djeca moraju biti u pratnji nekog punoljetnog, i svi su dužni pridržavati se uputa voditelja izleta.