Tečaj za vodiče B standarda

U periodu od 9.-12. i 18.-19.02.2023.g održan je tečaj za vodiče B standarda, odnosno za vodiče društvenih izleta u zimskim uvjetima.
Organizator tečaja je bio Hrvatski planinarski savez u suradnji sa Planinarskim savezom Herceg Bosne, a isti se provodio na području Parka prirode Blidinje (prvi vikend) i prostoru Nacionalnog parka Sjeverni Velebit (drugi vikend). Ispred SPV-a Mostar sudjelovala su 4 člana.

Osim teorijskog dijela koji je održavan u prostorijama Planinarskog doma Blidinje, polaznici su veći dio vremena proveli na terenu gdje su vježbali organizaciju i vođenje zimskih tura, korištenje opreme, orijentaciju, provjeru lavinske opasnosti te reagiranje u slučaju lavine, organizaciju potrage za unesrećenim, zbrinjavanje ozlijeđenog i njegov transport, izradu prinudnog skloništa, izradu sidrišta, abseil te tehnike izvlačenja iz pukotina.
Ovom prilikom se zahvaljujemo instruktorima iz HPS-a, koji su nam nesebično prenijeli svoje znanje i iskustvo te PSHB koji je snosio troškove našeg sudjelovanja na tečaju.