“Kroz Jelu do Blidinja” – 5.2.2022.

Ažurirano 01.02.2021. godine
Izlet se otkazuje zbog nedostatka snijega koji ovu turu čini atraktivnom.

Stanica planinarskih vodiča Mostar, u suradnji sa planinarskim društvom HPD Prenj 1933, organizira izlet “Kroz Jelu do Blidinja”.

Smjer kretanja je Bogodolska Ladina – Jaram – ulaz u Jelu – Kilava bukva – Rosulje – Lozića grobovi – Klanci – Lukavci – Blidinje jezero PD Orlova stina. Staza je duga oko 25 km.

Polazak: 5.2.2022 u 06:00 sati okupljanje na benzinskoj Oil AC u Vukovarskoj ulici, popijemo kavu i vozimo se do Bogodolske Ladine (kraj asfaltirane ceste) možda i koji kilometar dalje ovisno o količinama snijega. Početak hodanja je planiran u 07:00 sati.

Oprema: Svi sudionici izleta obavezni su imati opremu za planinarenje u zimskim uvjetima. Hranu u ruksaku za jedan dan. Vreće za spavanje, torbu sa presvlakom i hranom koju će te ostaviti u kombiju (dakle ono što vam je potrebno kad dođete u dom.

Cijena izleta: Cijena izleta 35 KM uključuje organiziran prijevoz kombijem, noćenje u Planinarskom domu PD Orlova Stina, i grah.

Prijave: Do srijede, 2.2.2022. godine na sastanku društva HPD Prenj 1933. Broj mjesta je ograničen 9 mjesta je u kombiju i toliko je rezervirano u pl. domu i toliko porcija graha. Osim mene i vozača slobodno još 7 mjesta. Prednost za mjesto imaju oni koji prije uplate.

Informacije i prijave: Danijel Sedić, mob: 063/363-607.

Napomene: Oni koji žele hodati sa nama, a imaju drugačije želje i zahtjeve od ponuđenih, naravno da mogu, ali sve organiziraju u vlastitom aranžmanu.
U slučaju da ne bude snijega ili drugih nepovoljnih vremenskih zadržavam pravo otkazivanja izleta.